fbpx
20. marts 2020
Af: Kristine Buske

Sydgården løfter i flok for at passe på hinanden

I disse tider, hvor verden er truet af virus, skal alle hjælpe hinanden – det gælder ikke mindst på Sydgården. Her får vi ekstra hjælp fra vores personale fra fængslerne, så vi med fortsat høj kvalitet og faglighed kan behandle vores beboere.

Vi er inde i en svær og barsk tid, hvor vi skal passe på os selv og hinanden for at mindske spredningen af COVID-19. Heldigvis følger der også positive historier med i krisetider. På Sydgården står vi om nogen samlet spredt.

Vi har medarbejdere, som vi af forskellige årsager har sendt hjem for at passe på deres helbred. Men vi skal stadig holde Sydgården kørende og fortsat sikre optimale behandling til vores beboere. Heldigvis har vi fået hjælp fra vores personale i fængslerne. Fra torsdag den 12. marts blev alle eksterne medarbejdere i fængslerne sendt hjem, og det betød, at de kunne komme og give en ekstra hånd med på Sydgården.

”At vi får hjælp fra fængslerne betyder, at vi fortsat kan holde åben og sørge for, at vores beboere får den gruppeterapi og de to individuelle behandlinger om ugen, som er en vigtig del af behandlingsforløbet på Sydgården,” siger Susanne Dahl.

Styrker fællesskabet

Sydgården tager fortsat de mest behandlingskrævende misbrugere ind. Men for at kunne holde den fornødne afstand, er der lige nu kun plads til 18 beboere, selvom Sydgården har 25 værelser i alt. På den måde har de fleste beboere eget bad og toilet for at mindske smitterisikoen.

Men lige meget hvor meget afstand, der bliver holdt mellem beboerne, skal hygiejnen være højere end nogensinde før, når så mange mennesker bor under samme tag.

Derfor hjælpes personale og beboere ad med at gøre rent – for eksempel skal alle håndtag og overflader hele tiden tørres af og sprittes.

”Det betyder meget for fællesskabet i huset. Både for personalet, som før har været ude i fængslerne og nu virkelig mærker, at de er en del af huset. Men også beboerne tager stort ansvar og hjælper til,” siger Susanne Dahl og tilføjer:

”Sydgårdens værdier handler om medmenneskelighed og næstekærlighed. Vi er sat i verden for at hjælpe hinanden. Og det bliver vi endnu mere bekræftet i nu.”

 

Det gør Sydgården for at undgå smittespredning:

  • Sydgården tager kun imod de mest behandlingskrævende beboere, og der er kun plads på 18 af de 25 værelser.
  • I spisesituationer må kun to være i køkkenet ad gangen for at hente mad. I spisestuen er der en tom stol mellem hver person – det gælder både beboere og personale.
  • Der holdes to meters afstand til alle – det gælder også under gruppeterapi og individuel terapi.
  • Har en beboer symptomer på sygdom, kommer vedkommende i isolation, mens personale med sygdomssymptomer sendes hjem i karantæne.
  • Der er ingen ture ud af huset – kun en morgengåtur i området for at få frisk luft.
  • Alle interne og eksterne møder er aflyst.
  • Sydgården følger alle retningslinjer i forhold til COVID-19 og holder sig hele tiden opdateret.