fbpx
30. oktober 2018
Af: Carsten G. Johansen

Sydgården fejrede 100 år med KFUM’s Sociale Arbejde

 

KFUM’s Sociale Arbejde har arbejdet med socialt udsatte og mennesker med misbrug over hele landet i 100 år. Det foregår bl.a. på Sydgården, og derfor blev jubilæet også her fejret med manér.

Efter en lækker brunch fortalte Sydgårdens bestyrelsesmedlem Erik Berg om sit engagement i KFUM, og der blev vist en film om KFUM’s Sociale Arbejde.

rrr

Alle gæster stemte i og sang med på jubilæumssangen “Trods Alt”, der var skrevet til lejligheden og bl.a. indeholder ordene: ”Midt i ensomheden, da står et menneske parat, og giver chance til fornyet start”.

Bagefter arbejdede Sydgårdens beboere videre med at forstå betydningen af KFUM’s værdier. KFUM’s Sociale Arbejde arbejder under mottoet ”Fordi vi sætter spor i hinandens hjerter”.

  

KFUM’s Sociale Arbejde driver 28 sociale caféer og væresteder, der er placeret i de fleste egne af Danmark. De alkoholfrie miljøer er rettet imod mennesker i udsatte livssituationer – ensomme, psykisk sårbare, hjemløse samt mennesker med afhængighed af fx alkohol, hash eller piller.

Sydgården har eksisteret siden 1987 og er en selvejende institution tilknyttet KFUM’s Sociale Arbejde. Centret drives på non-profit-vilkår og rummer 24 døgnpladser i Haderslev.