fbpx
19. oktober 2021
Af: Kristine Buske

Ny afdelingsleder vil have Sydgården frem på talerstolen

Søren Kristiansen måtte trække sine kommunale fordomme tilbage, da han så stillingsopslaget fra Sydgården. Den 1. oktober startede han som Sydgårdens ny afdelingsleder og skal med sin rummelige natur bidrage til det trygge og rolige miljø for beboerne.

Af: Kristine Buske

I Søren Kristiansens arbejde har der altid været fokus på børn. I 16 år har han været leder på et akutafsnit for børn og unge i Esbjerg Kommune. Men da han fik indført et koncept, hvor man involverede forældrene for at mindske antallet af anbringelser, blev hans fokus pludselig rettet mod en anden gruppe.

– Udsatte voksne er en overset gruppe. Det er, som om man ser deres udfordringer som deres egen skyld og lader dem klare sig selv. Da vi arbejdede med forældrene, blev det dog tydeligt for mig, hvor stor en forskel, man også kan gøre for voksne, og hvor meget gevinst der er at hente. Så da jeg var klar til at søge nye udfordringer, faldt min kærlighed på den voksne målgruppe, fortæller Søren Kristiansen.

Man skal vide, hvad man gør, og gøre, hvad man skriver

Da han kiggede sig omkring efter spændende arbejdspladser, kom den kommunale fordom op i ham: Private tilbud handler kun om at tjene penge, derfor består de af lav faglighed og ufaglært arbejdskraft. Sådan har han altid tænkt. I sit arbejde med unge har han mødt døgnbehandlingstilbud, der lovede høj kvalitet, men hvor det var en sygeplejerske eller en tømrer, der hentede børnene.

– Hvis du afleverer din bil på værksted, så sender du den jo ikke til en revisor. Du sender den til en mekaniker. Når man arbejder med mennesker, er det endnu mere vigtigt, at personalet er specialister og ved, hvad de gør, siger Søren Kristiansen.

Da han så et stillingsopslag hos Sydgården, måtte han dog trække sin fordom tilbage. Han kunne se, at alt personalet var uddannet og havde en høj faglighed på området.

– Jeg har altid vidst, at hvis jeg skal arbejde et sted, skal jeg stå inde for det. Der skal være et fælles sprog, hvor man ved, hvad man gør, og hvor man gør det, man skriver. Jeg er meget ærekær over mit fag. Og der viste Sydgården sig at være det helt rette match, siger han.

Nyt område, og alligevel ikke

Misbrugsområdet er dog nyt for Søren Kristiansen. Derfor har han fået et kursus i Sydgårdens generelle behandlingsform Schema Terapi og har flere kurser og oplæring fra kollegaer i vente. Det er dog ikke noget, han ser som en udfordring.

– Misbrug har altid bagvedliggende problematikker, ligesom der er bagvedliggende problematikker hos både de børn og forældre, jeg har arbejdet med før. For mig er det interessante, hvad der får et menneske til at gemme sig bag misbruget, og så har Sydgården alle de rigtige værktøjer til at behandle selve misbruget, som jeg glæder mig til at lære endnu mere om, siger Søren Kristiansen.

Kan skabe ro

Søren Kristiansen er ikke ene om at mærke et godt match. I Sydgårdens ansættelsesudvalg var der fuld opbakning til, at han skulle være den nye afdelingsleder.– Fra tidligere job er Søren kendt som en ordentlig og rummelig mand, der skaber ro hos sit personale, hvilket også skaber ro hos beboerne.Det er vigtigt, fordi Sydgården hele tiden sørger for at være et trygt miljø med rum til udvikling, siger centerleder Susanne Dahl og tilføjer:

– I et miljø hvor langt de fleste beboere er mænd, og vores terapeuter udelukkende er kvinder, tæller det også godt, at Søren er mand, da beboerne også har brug for en mandlig rollemodel.

Sydgården skal på talerstolen

Søren fremhæver også det varme og omsorgsfulde miljø som afgørende for behandlingen på Sydgården. Men han fremhæver også en anden styrke, som han ser behov for at få ud i æteren.

– Jeg søger hele tiden at opdatere mig på viden inden for mit felt. Det samme gør Sydgården, og det betyder, at vi er nogle af de eksperter, der har bedst uddannelse, størst erfaring, mest viden og er længst fremme på misbrugsområdet. Derfor skal vi ikke bare sidde og lytte til KL’s konferencer. Vi skal frem på talerstolen og lære fra os. Den proces kan jeg bidrage til.