fbpx
17. februar 2022
Af: Kristine Buske

”Jeg er stolt af det frø, jeg kan så hos den enkelte beboer”

Man ved, at man har det rigtige arbejde, når man er stolt af sin arbejdsplads. Sådan har Annette Johnson det, når hun fortæller, at hun er terapeut på Sydgården. For her føler hun endelig, at hun er havnet på den rette hylde.

Af: Kristine Buske

Annette Johnson er uddannet specialpædagog med en baggrund inden for drama og billedkunst, er psykoterapeut og har erfaring med borgere med forskellige diagnoser. Hun ønskede et job, hvor hun kunne bringe sin terapeutiske faglighed mere i spil, og da hun hos Sydgården fik mulighed for at snuse til misbrugsområdet som vikar, faldt brikkerne straks på plads. Her var et sted, hvor hun kunne bruge sin empati, imødekommenhed – og ikke mindst faglige kompetencer.

Da Sydgården manglede en ny fast terapeut betød det gode match, at Annette fik stillingen.

”Hos Sydgården fandt jeg den hylde, jeg i mange år har ledt efter,” fortæller Annette Johnson.

Trygt miljø, der smitter

For at kunne leve op til Sydgårdens faglige krav til personalet har Anette Johnsen taget uddannelse inden for Schema Terapi, som er Sydgårdens primære terapiform – sammen med en række andre terapeutiske redskaber.

”Vi får mange mennesker ind ad døren med forskellige baggrunde og ressourcer, så derfor er det også vigtigt, at vi som personale har forskellige kompetencer til at imødekomme beboernes behov. Det er altafgørende for et topfagligt behandlingssted. Det er mennesker, der har været udsat for omsorgssvigt eller andre traumer, som har brug for trygt at kunne stole på os og vores faglighed,” forklarer Anette Johnsen.

Men ikke kun fagligheden spiller en vigtig rolle. Anette Johnsen fremhæver det trygge miljø, der giver rum og ro til at beboerne kan arbejde med deres misbrug.

”Hele personaleteamet har meget at give af og er rummelige – den energi giver vi videre til beboerne. Jeg får næsten vand i øjnene, når jeg sidder i gruppeterapien og ser, hvordan beboerne støtter og opmuntrer hinanden,” fortæller hun.

Tid, indlevelse og gode terapeutiske teknikker

Når Anette fortæller venner, bekendte og familie, at hun er terapeut på Sydgården, er hun stolt. Hun har altid været drevet af at gøre en forskel for mennesker, der har brug for det. Og på Sydgården hjælper man netop beboerne – og ikke mindst deres pårørende – til at finde vejen ud af misbrug.

”Jeg er stolt af det frø, jeg kan så hos den enkelte beboer. Det kræver tid, indlevelse og gode terapeutiske teknikker, som jeg har fået her på Sydgården. Vi har også mange beboere med dysfunktionel personlighedsstruktur som fx narcisisme. Det har vi kompetencerne til at arbejde med og håndtere på Sydgården.”