fbpx
25. februar 2021
Af: Kristine Buske

For Hanne giver det mening at være frivillig på Sydgården

I en travl hverdag kan vi nogle gange have behov for en hånd hist og pist. Derfor har vi  frivillig hjælp på Sydgården. En af vores frivillige er Hanne, der både tager sig af praktiske opgaver og får gode snakke med beboerne.

Hun maler beboernes værelser, som var det taget ud af Bo Bedre. Hun ælter dej, så det er klar til, at køkkenpersonalet kan bage friske boller. I december bagte hun julesmåkager. Hun skovler sne, så beboerne ikke skal falde. Og nogle gange sætter hun sig også bare i opholdsstuen og får en snak med beboerne.

Der er næsten ikke det Hanne Juhl ikke kan hjælpe med. Og netop det at hjælpe var årsagen til, at hun kontaktede Sydgården, så snart hun læste annoncen i den lokale avis, hvor der stod, at døgnbehandlingscenteret søgte frivillige.

”Jeg har været frivillig i mange forskellige sammenhænge og var klar til at beskæftige mig med en ny gruppe af mennesker. Lige fra første dag, jeg kom på Sydgården, har alt, jeg har lavet, givet så god mening, fordi det hele handler om at gøre noget godt for beboerne og hjælpe medarbejderne i en travl hverdag. Jeg er både glad, når jeg er der, og når jeg kommer hjem. Det er en dyb tilfredsstillelse,” fortæller Hanne.

Bliver rørt over beboernes historier

Frivillighed er en naturlig del af 60-årige Hannes liv. Da hun var på arbejdsmarkedet, arbejdede hun som sygehjælper, og derfor er det et stort behov for hende fortsat at hjælpe og beskæftige sig med mennesker.

Hun har selv haft en svær periode i sit liv, hvor Gud viste hende vejen. Lige siden har hun mærket i sit hjerte, at hun skulle hjælpe andre. For hun ved selv, hvilken forskel det gør. Derfor betyder det også meget for hende, at Sydgården bygger på kristne værdier om respekt og næstekærlighed. Værdier alle kan bruge, uanset om man som Hanne er religiøs eller ej.

”Jeg har været inde på Sydgårdens hjemmeside og læse de mange historier om, hvordan tidligere beboere har fået et nyt liv og er kommet ud af misbruget. Jeg bliver helt rørt, når jeg tænker på det. Det varmer mit hjerte at være en del af,” fortæller Hanne.

En del af et fællesskab

Hanne er også frivillig i Røde Kors, hvor hun under initiativet ”Venner viser vej” er bedstemor for en familie fra Syrien og en familie fra Eritrea. Men da corona lukkede landet ned, blev det sat på pause. Foråret 2020 gik derfor mest med at strikke og lægge puslespil. Hanne manglede noget at stå op til. Noget der kunne give fast struktur i hverdagen.

Derfor betyder det meget for hende, at hun fast kan komme på Sydgården to dage om ugen, hvor hun er der omkring tre timer per gang.

”Jeg er taknemmelig over at kunne arbejde på Sydgården under trygge forhold herunder coronakrisen,” siger Hanne.

For hende handler det ikke kun om at hjælpe beboerne, men også om det fællesskab, hun oplever på stedet.

”Der er en helt fantastisk atmosfære. Alle medarbejdere er rummelige og har en forståelse for mennesker, som jeg også personligt får lov at mærke. Selv Susanne Dahl, der er leder, sætter service i opvaskemaskinen, når hun kommer forbi køkkenet. Det er et fællesskab, hvor vi hjælper hinanden.”

Har du også lyst til at blive en del af fællesskabet, så har Sydgården stadig brug for flere frivillige. Kunne det være noget for dig, er du velkommen til at kontakte os på telefon: 73221000 eller på mail: info@sydgaarden.dk.