fbpx
26. juni 2019
Af: Kristine Buske

Sydgården i Berlingske: Fokus på livet efter behandling

Misbrug gemmer på flere tabuer. Det vil Sydgården gerne have frem i lyset. Derfor deltager vi for anden gang i Berlingskes tillæg TABU – denne gang med fokus på tilværelsen efter misbrugsbehandling.

Hvordan får du et godt liv efter misbrugsbehandling? Det spørgsmål besvarer centerleder Susanne Dahl i Berlingskes tillæg TABU.

Døgnbehandling kan nemlig ikke stå alene. Den skal følges op af et godt rehabiliteringsprogram, hvor beboerne bliver rustede til at komme tilbage til hverdagen igen. Kost, motion og vaner er vigtige faktorer, som Sydgården arbejder med. Men særligt ét forhold er afgørende: nemlig sunde relationer.

”Mange misbrugere er sårbare overfor ensomhed. Det er derfor vigtigt at have gode relationer, der skaber indhold i hverdagen. Relationerne giver samtidig en forpligtelse til at holde sig ude af misbruget for ikke at risikere at miste relationerne igen,” forklarer Susanne Dahl i artiklen.

”Det kan sagtens lade sig gøre”

Der er ingen tvivl om, at det kræver en stor indsats at komme ud af et misbrug. Men som Susanne understreger i artiklen, så betaler det hårde arbejde sig:

”Misbrug er et skjold. Det er alt det bag skjoldet, du skal rydde op i og finde ud af, hvem du er. Her er det vigtigt at understrege, at det nytter noget! Det kan sagtens lade sig gøre at få et godt liv uden misbrug.”

Det er anden gang, at Sydgården deltager i tillægget, og vi er igen glade for at kunne være med til at sætte fokus på nogle af de tabuer, misbrug gemmer på.