fbpx
07. august 2019
Af: Anne Lottrup

Sydgården i Kristeligt Dagblad: Vi har brug for en samlet pakke, hvis vi skal hjælpe folk ud af misbrug

Antallet af døgnbehandlingstilbud er faldet markant de seneste år. Det er et stort problem, for faldet skyldes desværre ikke, at færre mennesker har behov for behandling. Det sætter centerleder, Susanne Dahl, fokus på i en kronik bragt af Kristeligt Dagblad.

Der er brug for en forbedret socialpolitik i Danmark. Derfor er regeringens ønske om en “aktiv og ambitiøs socialpolitik” vigtigt – men det er også vigtigt, at den kan omfavne de mennesker, der lever på kanten af samfundet.

På misbrugsområdet har vi oplevet alvorlige udfordringer i en årrække. Døgnbehandlingen af misbrugere bliver i højere og højere grad erstattet af ambulant behandling, den mindst intensive behandlingsform.

“Konkret bliver vi på Sydgården dagligt ringet op af frustrerede pårørende eller misbrugerne selv, der desperat har brug for intensiv døgnbehandling. Vores tilbud er for dyrt for privatpersoner, og vi er nødt til at give afslag og opfordre til at kontakte kommunen. Svaret er det samme hver gang: Kommunen vil ikke henvise. Det på trods af, at der er mange ledige pladser på flere af landets døgnbehandlingssteder.”

Ambulant behandling kan være den helt rigtige løsning for nogen, men andre har brug for mere støtte igennem forløbet. Derfor opfordrer vi også til, at man ser behandling i et større perspektiv.

Læs kronikken i Kristeligt Dagblad her.