fbpx

Livet på Sydgården

I dette hjørne af Sydgården tager beboerne, de pårørende og personalet ordet.

26. januar 2021

”Før fandt jeg undskyldninger, nu ser jeg fremad!”

Inge så ikke misbruget, før det havde overtaget hendes liv. Afrusning virkede ikke, og hendes børn stillede hende et ultimatum, men det var først, da Sydgården tog hende tilbage i tiden, at hun forstod.

Følg livet på Sydgården

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i beboernes, de pårørendes og personales beretninger.

26. januar 2021

“Jeg var statist i mit eget liv, nu har jeg hovedrollen!

Siden han var teenager, var hash Andrès bedst ven. Alligvel valgte han at komme i behandling for sit misbrug på Sydgården – en vigtig investering i en ung mands liv.
22. december 2020

Nu lever Jane sit eget liv

Jane har størstedelen af sit liv været sammen med en mand, der var afhængig af alkohol. Først nu har hun lært, at hun selv var afhængig. Afhængig af ham og hans kærlighed.
15. december 2020

”Nu glæder jeg mig til julen i stedet for at frygte den”

Som for de fleste andre er julen et af højdepunkterne på året for Lars. Men sådan har det ikke altid været. De første 30 år af hans liv, var julen forbundet med skam, ensomhed og følelsen af at være forladt. En følelse, der gik hånd i hånd med afhængigheden af hash og alkohol.
02. december 2020

Misbrug og psykiske lidelser forstærker hinanden

Mange misbrugere har en psykisk lidelse kombineret med deres afhængighed. Opsporer og behandler man ikke begge diagnoser, kan de spænde ben for behandlingen.
05. november 2020

”Vi er mennesker, der møder mennesker”

Sydgården er som et væksthus. De holder ydre belastninger væk fra beboerne og giver de bedste betingelser for vækst. For mennesker med dobbeltdiagnoser er det afgørende. Her er der nemlig både misbrug, personlighedsforstyrrelser og ofte traumer i rygsækken, der konstant spiller sammen og forstærker hinanden.
02. august 2020

Gode råd til dig som pårørende

06. juli 2020

To trin til at sænke dit alkoholforbrug

Det kan dig hjælpe at reflektere over dit forhold til alkohol for at finde ud af, hvilken strategi der passer dig bedst.
06. juli 2020

Der er mange fysiske fordele ved at stoppe med at drikke

De fleste ved godt, at det på flere parametre er usundt for kroppen at indtage for meget alkohol. Men kender du alle parametre, og ved du, hvor lang tid det tager, før alle kroppens tilstande bliver normale igen?
18. juni 2020

”Det driver mig at finde mennesket bag diagnoserne”

Annemette brænder for at arbejde med sårbare mennesker. Det næste halve år har hun fundet sin plads på Sydgården, hvor hun oplever en helt særlig energi og rummelighed, som hun mener er afgørende, hvis vi skal hjælpe mennesker med misbrug.
21. april 2020

”Misbrugsbehandling giver de indsatte mulighed for at tage ansvar for deres eget liv”

Sdr. Omme Fængsel har fået ny leder i misbrugsafdelingen. Her fortæller han om det vigtige arbejde, Sydgården udfører i fængslet, og hvorfor han selv er vendt tilbage til fængselsarbejdet.
14. april 2020

Krigsveteran: ”På Sydgården droppede jeg masken”

Remi Pierre har i flere år benægtet sin fortid som soldat for den franske hær. Da han kontaktede kommunen, fordi han var i massiv misbrug og planlagde selvmord, blev han henvist til behandlingscenteret Sydgården med det samme. Det var her, den hårde soldat blev blød.
07. april 2020

Behandlingen i fængslerne forsætter

For at opretholde Corona-retningslinjerne i fængslerne, er Sydgårdens medarbejdere sendt hjem. Det betyder heldigvis ikke, at misbrugsbehandlingen er sat på standby. Gennem en telefonforbindelse, kan de indsatte fortsat få ugentlige individuelle samtaler med en terapeut.
02. april 2020

”Jeg ville gerne være en del af et sted, der går op i personalets faglighed”

Efter 24 år hos Sydgården har afdelingsleder Dorte Anneberg Jacobsen set mange beboere gå ind og ud af Sydgårdens døre. Nu er Dorte gået på efterløn, og hun vil savne beboerne og sine dygtige kollegaer.